Nagyboldogasszony Plébánia Nagyszénás
Fő oltár

 

 
Menü
 
Boldog névnapot!

 

 

Kapcsolódó kép

 
Plébániánk élete
 
Karitász

 
Történetünk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Társ Egyházközségek
 
Archivum
 
Események 2010.

2010.év eseményei

 

Január  18- 25.

között tartják a nemzetközi imahetet a keresztények egységéért. Lukács evangéliumának „Ti tanúi vagytok ezeknek" (Lk 24,48) mondata ihlette az idei imanyolcad témáját, melyet a Keresztény Egység Elősegítésének Pápai Tanácsa, valamint az Egyházak Ökumenikus Tanácsának Hit és Rend Bizottsága határozott meg.

 


 

Március. 14-20-ig 

Karitász gyűjtés

 

  Tartós élelmiszert, takarót, fertőtlenítőszert, tisztálkodószert és törölközőt gyűjtenek, az  árvízkárosultak megsegítésére.

 

 


 

Március  20.

 Immár negyedik alkalommal rendezték meg a Szeged-Csanádi Egyházmegyében a TESZ-VESZ TAVASZ elnevezésű programot .Nagyszénáson 22-en vettünk részt a templom és plébánia  környékének szebbé tételében.

 


 

Április 24 . Családi nap

 

Az egyház szervezésében már 3. alkalommal volt megtartva.Egésznapos rendezvény, gyerekeknek, felnőteknek, családoknak egyaránt.

 

 


 

Húsvéti  időszak

 

                                                                                                   

                                                                                                                                      

 

 


 

Május 29.     25. Házassági évforduló

 Tóth Ilona és Pogonyi János

 

 


 

Június 05.    Karitász régiós nap 

Hunya

 

 

 

 

 


 

Augusztus 07.

Baranyai Mónika és Bereczky Sándor eskűvője

 

 


 

Augusztus. 14. 

Nagyboldogasszony búcsú.

 


 

Október 24.

A szegedi Fogadalmi templom felszentelésének és a Dóm tér megáldásának 80. évfordulóját ünnepeltük 2010. október 24-én.Többen részt vettünk az ünnepségen mely gyönyörű volt és megható.

 


 

Plébánia felújítása.

 

 


 

November 6.

Karitász -Régiós találkozó Gyulán.

 


 

November 7

Plébánia felszentelése

  

 


 

December 11 .  Egymillió csillag a szegényekért!

 A régiek úgy tartották: valahányszor lehull egy csillag, meghal valaki a Földön. És valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben.  A gyertyáért felajánlott adományból a Karitász élelmiszer-adománnyal segíti a szegényeket. Minden egyes gyertya kiáltás az elesettekért, az idősekért, a betegekért, a társadalom peremére szorultakért.Mi Nagyszénásiak 12 családon tudtunk ebből a befolyt adományból segíteni.

 


 

December 23.

Utazó Betlehem.     Már 4. alkalommal járjuk a Betlehemezőkkel a falut, az idén 12 házhoz hívtak bennünket .A régi hagyományt felelevenítve a kis Jézus történetét adjuk elő .10 kisgyermeket és a 3 felnőtet az idén is lovaskocsi szállította.

 

 

Videó itt.


 

December 24  

Szenteste-   Felnőtek irodalmi összeállítása.

 

 

 

 December 25.

Betlehemes műsor előadása.22 kisgyermek készült  erre a szép napra énekkel, versel,szereppel.

                                                                                   
                                                                          

 

Videó itt.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Keresztség szentsége

 

 

//nagyboldogasszony.gportal.hu/gindex.php?pg=28307422&pmid=28307422&view=manager

 
Házasság szentsége

 

 
Első áldozás

Elsőálldozás

 

 

      

Temetés szentelménye

 
Alapítványunk
 
Hivatalos információk
 
Kitekintés
 

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!