Nagyboldogasszony Plébánia Nagyszénás
Fő oltár

 

 
Menü
 
Boldog névnapot!

 

 

Kapcsolódó kép

 
Plébániánk élete
 
Karitász

 
Történetünk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Társ Egyházközségek
 
Archivum
 

Egyházi Temetés

FELTÉTLENÜL A PLÉBÁNIÁN KELL JELENTKEZNI!!!

1. Bejelentése:

- a temetés előtt legalább 3 nappal

- Személyes megjelenés, az anyakönyvi adatok felvétele, és a búcsúztató megbeszélése miatt

- a szertartás stóladíjának rendezése

- az egyházközségi hozzájárulás (egyházi adó) rendezésének igazolása (amennyiben nincs rendezve, 3 évre visszamenőleg lehet kérni a befizetést, a Magyar Katolikus Püspöki Kar rendelkezése szerint)

2. Harangozás:

- harangozás csak egyházi temetés esetében lehetséges, mivel a harang szava mindig valamilyen liturgikus eseményt, egyházi szertartást kísér, ezért

- társadalmi temetés esetén harangozásra nincs lehetőség

A liturgikus előírások szerint harangozni SZABAD:

- amikor a pap az Oltáriszentséggel beteghez indul

- A beteg haláltusájában (lélekharang)

- a hívek halálakor és temetésekor

- a szentmisék kezdetekor

- A hajnali, déli és esti Úrangyalára, és délben

- körmenetek alatt

- a püspök fogadásakor, és más egyházi ünnepeken, pénteken 3 órakor Jézus halálára emlékezve

- katasztrófák idején, jeladás céljából

- szokásjog alapján állami és nemzeti ünnepeken

 

3. Gyászmise:

- lehetséges a temetési szertartás után közvetlenül

- vagy más alkalommal megbeszélés szerint


 


 

 

Pályázati támogatások
 
Keresztség szentsége

 

 
Házasság szentsége

 

 
Első áldozás

Elsőálldozás

 

 

      

Temetés szentelménye

 
Alapítványunk
 
Hivatalos információk
 
Kitekintés
 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!